Monday, June 14, 2010

Lay's Pizza Pepperoni


Lay's Pizza Pepperoni, 200 g
Ännu en limited edition-smak från Lay's. Har ännu inte tröttnat på den förra och blev synnerligen förvånad när denna plötsligt stod och suktade på ICA-hyllan. Hade egentligen tänkt ha en chipsfri vecka efter att jag ätit två påsar i helgen, men nu sprack det.

Ok, Pizza sa ni? Pepperoni? Först och främst så innehåller dom inget köttextrakt. Kudos. När åt jag senast en Pepperoni-pizza? Svar: det har aldrig hänt, så mina referensramar kanske är lite snäva i det här fallet. Men visst har man känt doften från dem när vänner och bekanta beställt.

Nåja, ingen idé att beata runt bushen. Stoppar ett chips i munnen och, ja, vad ska man säga? Det smakar hasch! Hasch, gräs, weed, marijuana, cannabis, hampa. Kalla det vad du vill men det smakar likväl ganja och inget annat. Ytterst märkligt. Man bör dock betänka att Lay's i Europa förpackas av företaget Smiths Food Group i, ja just det, Holland. Say no more, say no more, hint, hint, nudge, nudge.

Det är alltså en riktigt udda smak men på något sätt kan man inte låta bli att ta ett till, och ett till... Det är ganska bra styrka i dem också. En liten cayenne-ton som ligger och skaver långt bak i svalget.

I övrigt känns dom som många andra Lay's-chips. Bra krisp, inte för flottigt, inga räfflor. Jag gillar Lay's. Tre nyskördade toppskott av fem möjliga.

3/5

No comments: