Sunday, May 03, 2009


Gårdschips Vitlök & Peppar, 175 gram
I teorin väldigt bra. I praktiken då? Nja. Vitlökssmaken är väldigt artificiell och även om det finns en viss hetta så smakar det verkligen inte peppar, chili eller vad det nu är man har tänkt sig. Trots att fettinnehållet är lägre än standarden så känns dom betydligt fetare än andra chips. Flottiga. Man lär tvätta händerna efter man har tagit ett chip. Inte bra. Dessutom är det alldeles för matigt. Påminner lite om att sitta och käka klyft med vitlökssmör. Vet heller inte om jag gillar den här lantliga approachen. Lite knöggligt och hårt och sådär som lantchips brukar vara.
Det blir bakläxa helt enkelt. Chipsen känns flottiga och ofräscha och smaken påminner om nån sunkig vitlökspepparkryddblandning som stått oanvänd på spisfläkten sedan nittiotalet.
2/5


Det här jäkeln saknar jag. Jag insåg bara inte hur mycket. Det finns visst olika citronfantor världen över, men i sverige har man alltså valt att avveckla svennebananernas hemkörtvirke nummer ett under 70- och 80-talen.
Det närmaste man kommer nu är Fanta World Chácara som sägs ha citrussmak. Men den är tvärr på tok för söt och känns varken hackad eller malen. Nåt slags mischmasch av alla tillgängliga citrusfrukter. Å andra sidan så fyller jag snart 30 år och har 33centilitersflaskor med sodavatten och vichyvatten i kylen. Jag kanske har vuxit ifrån sliskigheten. Närmar jag mig läsk numer så är det pommac eller ginger ale. Vill man ha en citronläsk så har faktiskt schweppes lemon och bitter lemon.

Samtidigt vill jag passa på att ge en känga till alla butiker och bryggerier som försöker fasa ut backläsken. Era as!

1 comment:

Anonymous said...

maste kolla:)